Ghidul Medical este un ghid medical online, un portal de medicina si o comunitate exclusiva pentru medici si farmacisti care contine indexul medicilor romani din Romania si de pretutindeni. Ghidul medical cuprinde cabinete medicale si spitale de medicina umana si alternativa, medicina dentara, farmacie, psihologie, wellness, medicina veterinara, index medici specialisti precum si informatii medicale de interes general si de specialitate pentru romanii din tara si strainatate

Sindromul vezicii urinare hiperactive (OAB) si Uleiurile esentiale ca adjuvant in tratament

uleiuri DOTERRAde Tigaran Georgiana

Hiperactivitatea vezicii urinare este  mai frecventa la femei decat la barbati si poate duce la infectii urinare daca nu este tratata eficient. Aflati cum sa utilizati uleiurile esentiale pentru sindromul vezicii urinare hyperactive.

Ce este sindromul de vezica urinara hiperactiva?

Vezica hiperactiva (OAB) este o conditie  comuna care afecteaza milioane de oameni din intreaga lume. In Statele Unite, aproximativ 33 de milioane de persoane  sufera de aceasta problema : aproximativ 40 la suta dintre femei si 30 la suta din barbatii din aceasta tara au OAB. Cu toate acestea, este de asteptat ca numarul de persoane care traiesc  efectiv cu aceasta afectiune sa fie mult mai mare decat cel raportat.

Sindromul vezicii urinare hiperactive (OAB) este o conditie in care o persoana are un sentiment frecvent de a urina. In cazurile severe, exista o pierdere a controlului vezicii urinare, care este cunoscuta ca incontinenta de urgenta, despre care se spune ca sufera 40% dintre persoanele cu OAB.

Ce este vezica hiperactiva?

OAB nu este o boala, ci este un nume folosit pentru a clasifica o serie de simptome urinare  asociate cu nevoia brusca de a urina, cu putin control asupra urinarii. Desi nu toti cei care sufera de OAB prezinta scurgeri de urina, sunt si persoane care pierd urina atunci cand apare urgenta, stare cunoscuta sub numele de incontinenta.

Pentru diagnosticul OAB, medicii efectueaza mai multe teste generale. In primul rand, ei vor verifica antecedentele  medicale, vor efectua un test fizic cu focalizare asupra organelor genitale si a abdomenului, vor  testa urina pentru orice infectie sau sange si vor efectua un test neurologic pentru a verifica reflexele anormale. De asemenea, for efectua testele urodinamice ! Clinica Complemed este singura clinica din vestul tarii care are dotarea necesara pentru investigatiile urodinamice!Testele specializate  urodinamice evalueaza  cât de bine functioneaza vezica urinara. Aceste teste pot include masurarea urinei din vezica, masurarea debitului de urina si testarea presiunii vezicii urinare.

Cauza unei vezicii urinare hiperactive este inca necunoscuta. Cu toate acestea, unii dintre factorii de risc includ sarcina, obezitatea, prea multa cofeina, probleme de prostata, anumite probleme de sanatate si constipatie, printre altele. Alti factori care agraveaza sindromul includ diabetul slab controlat, durerea pelviana cronica si mobilitatea functionala slaba, printre altele.

In cazul sindromului de vezica urinara hiperactiva, muschiul detrusor al vezicii urinare se contracteaza inaintea vezicii urinare. In timp ce se afla intr-o vezica normala, muschiul detrusor se contracta numai atunci cand vezica urinara este plina.

Unele dintre simptomele vezicii urinare hiperactive includ:

  • urinarea frecventa – de mai mult de 8 ori pe zi, fara luarea in considerare a unor factori cum ar fi supra-consumul de fluide si anumite medicamente diuretice
  • nevoia de a urina, dar cu volum foarte mic de urina eliminata
  • teama de scurgere – de a pierde urina
  • nicturia – nevoia de a merge de mai multe ori pe timp de noapte la toaleta

OAB netratat provoaca neplaceri evidente: numeroasele drumuri la baie pot afecta locul de munca, calitatea somnului, viata sociala, exercitiul fizic etc. Mai mult, exista efecte psihologice care vin cu aceasta afectiune, cum ar fi stari de nervozitate, care impiedica angajarea in anumite  activitati cotidiene.

Aceste efecte sunt suficiente pentru a justifica solicitarea tratamentului.

Mai jos, vom explora unele dintre uleiurile esențiale DOTERRA  care pot fi utilizate pentru a suplimenta tratamentul OAB, pe langa faptul ca ofera o serie de beneficii suplimentare pentru sanatate.

Uleiuri esențiale pentru sindromul vezicii urinare hiperactive

cypress-15ml

 

 

1. Cypress – DOTERRA

Uleiul esential de chiparos. Ceea ce il face eficient sunt proprietatile sale puternice astringente si vaso-constrictive. Aceste proprietati ajuta la strangerea pielii si a tesuturilor, ceea ce ajuta la controlul problemelor legate de vezica urinara.

 

 

 

s-l6402. Lavanda – DOTERRA

Uleiul de lavanda  calmeaza si relaxeaza, ceea ce il face extraordinar pentru persoanele stresate. Stresul este o cauza cunoscuta asociata problemelor de vezica urinara hiperactiva, astfel ca lavanda este un adjuvant linistitor. Rezolva, de asemenea, nicturia (vezica hiperactiva in timpul noptii) , datorita proprietatilor sedative care promoveaza somnul de buna calitate. Utilizare: frecati pur si simplu o cantitate de cateva picaturi de ulei amestecat cu un ulei purtator pe regiunea abdominala inferioara

 

 

 

 

_vyr_217ylang-ylang-15ml3. Save Ylang-Ylang – DOTERRA

Uleiul de ylang-ylang este cunoscut ca avand proprietati sedative, care sunt utile in ameliorarea simptomelor, deoarece relaxeaza vezica urinara, controland mai bine nevoia de a urina.

Utilizare: frecati-l pe regiunea abdominala inferioara dupa diluare cu un ulei purtator

 

 

 

 

ClarySage_large4. Clary Sage Oil – DOTERRA

Uleiul esential de salvie este deasemenea un bun adjuvant in tratamentul vezicii hiperactive.

Concluzie

Combinand utilizarea acestor uleiuri esentiale cu eliminarea factorilor de risc OAB din viata dumneavoastra, si cu alte remedii OAB,  puteti reduce sau ameliora in cele din urma simptomele OAB si imbunatatii calitatea vietii.

 

Informatii suplimentare despre Uleiurile Esentiale DOTERRA : Tigaran Georgiana – TEL 0720003322

 

 

facebook share
_____________________________________________
© 2023 web design & web hosting by ProSD.com        .
infoPagina Ghid Medical contine informatii despre

Ghid Medical Timisoara, medicina : ghidul medical, ghid medical : ghid medicina

Ghidul Medical Ghid Medical Online Index comunitate medicala cabinete medicale Medicina umana si alternativa Medicina dentara Farmacie Psihologie Wellness Medicina veterinara Cabinet medical Timisoara Ghidul Medical Romania : Ghidul Medical in GhidulMedical.com

| cod unic : ghidulmedical_home_page-tm-ro |Contact | Inscrie-te | Termeni si conditii

Copyright © 2000-2023 [ProSD.com & GhidulNuntii.com]. All rights reserved. Toate drepturile rezervate.
Continutul acestui site este protejat de legile dreptului de autor din Romania, EU, SUA si international . Reproducerea partiala sau totala a continutului acestui site este strict interzisa fara aprobarea scrisa a ProSD.com srl
Revised: December 7, 2023

Ghidul Medical Official Home Page