Ghidul Medical este un ghid medical online, un portal de medicina si o comunitate exclusiva pentru medici si farmacisti care contine indexul medicilor romani din Romania si de pretutindeni. Ghidul medical cuprinde cabinete medicale si spitale de medicina umana si alternativa, medicina dentara, farmacie, psihologie, wellness, medicina veterinara, index medici specialisti precum si informatii medicale de interes general si de specialitate pentru romanii din tara si strainatate

Boala, sau incercare de detoxifiere?

 

Imagine prelucrataFarm. Anca Ienin, consultant in nutritie si sanatate, Minunea Naturii Timisoara

Corpul nostru reactioneaza cu foarte mare inteligenta la tot ceea ce i se intampla astfel ca multe din ceea ce noi consideram boli sunt de fapt reactii ale organismului din dorinta de dezintoxicare.

Incepand cu reactii pe care le putem ignora pana la boli mai grave, toate sunt tendinte ale organismului de a se reechilibra si vindeca.

Suntem asaltati zilnic de toxine; chiar daca ne straduim sa le evitam, acumulam toxine pe care mai apoi corpul doreste sa le elimine.

  1. Halena sau respiratia urat mirositoare

Este o forma prin care corpul elimina toxine din tractul digestiv sau plamani. Acestea rezulta din procesul de digestie si apar mai des atunci cand facem combinatii alimentare gresite, cand ne supraalimentam sau cand ne suprasolicitam ficatul. Eliminam prin respiratie diverse gaze sau produsi toxici volatili.

  1. Acneea, reactiile alergice si eczemele

Pielea are rol de organ de detoxifiere fiind o buna cale de eliminare a toxinelor. Acneea, cosurile, reactiile alergice si eczemele sunt un semn ca avem un corp intoxicat care expulzeaza toxinele prin piele.

Un copil care a facut des raceli sau infectii respiratorii tratate cu antibiotic va ajunge la varsta adolescentei intoxicat. Corpul, din dorinta de vindecare si detoxifiere va elimina aceste toxine prin piele sub forma de acnee.

Eczemele apar si ele in special atunci cand rinichii sunt suprasolicitati. Ei vor elimina prin piele reziduurile. Pielea este rinichiul de rezerva. 

  1. Amigdalitele

Inflamarea amigdalelor este tot o reactie prin care corpul doreste sa neutralizeze toxinele. Amigdalele fac parte din sistemul limfatic al organsimului, adica sistemul de reciclare al toxinelor, un fel de statie de epurare a sangelui. Pentru ca amigdalele au o dimensiune mare la copii in comparatie cu ceilalti ganglioni ai sistemului limfatic, corpul le foloseste pentru neutralizarea toxinelor.

In loc sa apelam la antibiotice am face mai bine sa crestem cantitatea de lichide benefice consumate: ceaiuri naturale din plante medicinale, sucuri proaspete de fructe sau legume. Astfel amigdalita se va vindeca mult mai repede.

  1. Pietrele la fiere si rinichi

Pietre la fiere si rinichi nu sunt altceva decat niste depozite de substante toxice neutralizate. Corpul neutralizeaza toxinele sub forma de saruri amorfe si inerte care nu mai pot face rau organismului. Atunci cand celalate cai de eliminare sunt suprasaturate el le depoziteaza. Astazi, maine, poimaine acumularile sunt tot mai mari si se formeaza adevarate pietre.

  1. Edemele

Edemele sunt acumulari de lichide in organism prin care acesta doreste sa dilueze toxinele pentru a fi mai usor eliminate. In loc sa bem mai putine lichide nai ar fi bine din contra, sa bem mai multe. In acelasi timp ar fi bine sa apelam si la alte metode de detoxifere a organismului: clisme si hidrocolonoterapie, bai alcaline de picioare sau ale intregului corp, alimentatie vegana.

  1. Diareea

Cine nu a facut diaree dupa ce a mancat ceva nepotrivit? Corpul a reactionat imediat accelerand tranzitul si diluand presupusele toxine in mai multa apa. De aici apar scaunele mai apoase. Corpul a reactionat similar ca si in cazul edemelor, din dorinta de diluare a toxinelor. Tractul digestiv se curata si de cele mai multe ori situatia scaunelor poate revenii la normal in 1-2 zile.

  1. Transpiratia

Transpiratia este o alta forma prin care corpul elimina substante toxice. De multe ori spunem ca este „acra” sau urat mirositoare. Acestea sunt datorate eliminarii de substante acide sau toxice. Stimularea transpiratiei este doar unul dintre motivele pentru care este bine sa facem sport sau miscare fizica cu moderatie.

  1. Placa dentara

Chiar daca se crede asta, placa dentara nu este o acumulare de resturi provenite din alimente ci este provenita din lichidele secretate mai ales in timpul noptii prin buzunarele parodontale. Acestea acopera incet, incet dintii incepand din partea de jos.

Priveste-ti corpul cu admiratie pentru ca este un „mecanism” perfect care se straduieste pe tot parcursul vietii sa se autovindece si autoregleze. Tot ceea ce tu consideri boala este de fapt o incercare a organismului de detoxifiereechilibrare sau autovindecare.

Pe tot parcursul vietii incepand cu infectii respiratorii superioare, bolile copilariei, acneea, tulburarile digestive, durerile de cap sau articulatii si terminan cu bolile considerate cronice si nevindecabile, corpul nu face altceva decat sa duca o lupta pentru vindecare.

Fii atent(a) si reflecteaza la semnele pe care le primesti de la corpul tau, el iti transmite daca prin ceea ce tu faci il ajuti sa se vindece sau il provoci sa se imbolnaveasca si mai tare.

Cu drag pentru un corp sanatos,

Farm. Anca Ienin

Datele de contact ale Cabinetului de nutritie condus de farm. Anca Ienin, in link-ul de mai jos:

http://www.ghidulmedical.com/ro/tm/minunea-naturii

facebook share
_____________________________________________
© 2019 web design & web hosting by ProSD.com        .
infoPagina Ghid Medical contine informatii despre

Ghid Medical Timisoara, medicina : ghidul medical, ghid medical : ghid medicina

Ghidul Medical Ghid Medical Online Index comunitate medicala cabinete medicale Medicina umana si alternativa Medicina dentara Farmacie Psihologie Wellness Medicina veterinara Cabinet medical Timisoara Ghidul Medical Romania : Ghidul Medical in GhidulMedical.com

| cod unic : ghidulmedical_home_page-tm-ro |Contact | Inscrie-te | Termeni si conditii

Copyright © 2000-2019 [ProSD.com & GhidulNuntii.com]. All rights reserved. Toate drepturile rezervate.
Continutul acestui site este protejat de legile dreptului de autor din Romania, EU, SUA si international . Reproducerea partiala sau totala a continutului acestui site este strict interzisa fara aprobarea scrisa a ProSD.com srl
Revised: January 15, 2019

Ghidul Medical Official Home Page